Personál školní jídelny pečlivě připravil ochutnávkové menu složené z pokrmů, které jsou součástí běžné nabídky pro děti. Pozvaní hosté tak mohli ochutnat polévku z hlívy ústřičné, hovězí Stroganoff s rýží, pečené batáty se zeleninou a česnekovým dipem, těstovinový salát s tuňákem z celozrnných těstovin, kuřecí řízky s americkými brambory, zeleninový salát s čočkou i šopský salát. Sladkou tečkou večera byly muffiny.
Společného setkání se zúčastnil také místostarosta pro školství Mgr. Filip Málek, metodička pro školní stravování z odboru školství Mgr. Alena Strosserová a ředitel školy Mgr. Michal Marád. Ti rodičům přiblížili principy školního stravování a zdůraznili, jak důležité je, aby se děti v jídelně cítily dobře a aby jim jídlo chutnalo.
„Je důležité, aby rodiče viděli, že školní jídelny už dávno nejsou jen o klasických obědech. V rámci školního stravování nabízíme našim žákům vyváženou a pestrou stravu, která podporuje jejich zdravý vývoj. Současně se snažíme, abychom vždy podávali pokrmy, které budou pro naše strávníky atraktivní a chutné,“ uvedl ředitel školy Michal Marád.
Akce se uskutečnila v rámci projektu MAP Praha 3 pro vzdělávání a potvrdila, že škola i rodiče táhnou za jeden provaz – společně chtějí, aby se děti učily i stolovaly s radostí.